Vem är den verkliga Angelina Jolie? Hjälte eller skurk

Om du är våldsamt ogillad av tabloid media, du förmodligen gör något rätt.

Kanske på grund av vad vi läser (eller väljer att inte läsa), många människor älskar att hata Angelina Jolie, medan andra idolisera henne som en perfekt förebild.

En sak är säker: denna tidlösa megastjärna har hoppat genom många en eldig hoop byggd lång av orättvisa och könsrelaterade berättelser media genom åren.

Angelina Jolies gyllene bur
Först identifieras av bra ol Sigmund Freud (hans fel åt sidan), Madonna Whore Complex (MWC) är fortfarande ett mycket relevant diskussionsämne under 2019, och råkar gälla mycket till Angelina Jolies behandling i media (och i den kollektiva fantasin).

MWC kan beskrivas som det dominerande tankemönstret som delar kvinnors mänsklighet i två prydliga och prydliga kategorier som inte överlappar varandra (tänk dig det): Madonnas och Horor. De rena och de besudlade. Den vårdande och depraverade. Den älskade och respekterade kontra den önskade.

Kärlekstriangeln som fångade världens uppmärksamhet
Rubriker om Jennifer Aniston make Brad Pitt är ”stulen” av Angelina Jolie började rock livsmedelsbutik nyheter avsnitt hela vägen tillbaka i 2005. På något sätt gör denna så kallade skandal fortfarande de blanka sidorna varje vecka under 2019.

Varför har det varat så länge?

Hmm, kanske för att ”tecken” (läs: personer) inblandade lätt kan delas in i tydliga och motsatta arketyper.

Aniston, i samband med hjärtevärmande filmer, tydligen för kvinnor: ”Madonnan.”

Jolie, ansluten till mörkare filmer som kan förstås som ”för” män: ”Horan.”

Pitt, den påstådda fuskare: den hjälplösa / oskyldiga man som råkar se bra ut oavsett vad han gör eller inte gör.

Så vem är den riktiga Angelina Jolie?
Är hon en stormig hemförstörare?
Ahhh, den planerade kattkampen: du kan inte ha två starka kvinnliga huvudpersoner i en berättelse – kan du? De overklighetsbaserade rubrikerna får oss att tro, nej.

Enligt kvällstidningarna, Brad och Jen är evigt att få ihop igen, Jen och Angie ständigt utbyta utseende som kan döda, jen dejtar en Brad doppelgänger, och viktigast av allt, mörk och sexig Angie är en ond femme fatale avsikt att förstöra alla hem i hennes väg, oavsett den ogrundade karaktären av dessa ständiga påståenden.

Är hon en helgonförmöding?
Angelina har också målats som en välgörande mor och överlevande figur (en Madonna), till stor del på grund av det faktum att hon har inrättat flera välgörenhetsstiftelser, arbetar som en goodwill ambassadör i FN, och har fått en heders-Damehood för hennes insatser för att avsluta sexuellt våld mot flickor.

Hon har också talat ut modigt om sin erfarenhet av att ha en förebyggande dubbel mastektomi, och har hållit tal om hennes övergripande privilegium.

Fortfarande, att dubba Jolie som en osjälvisg / moderlig Madonna skulle vara helt saknas poängen också.

I denna anda, hon nyligen hon öppnade upp om den roll hon spelar i sin helt nya Disney release, Maleficent: Mistress of Evil. I filmen är häxan Maleficent en adoptivmor till den heliga prinsessan Aurora.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *