Vad Meghan Markle och prins Harrys banbrytande beslut egentligen betyder

Världen togs av en storm i dag när hertigen och hertiginnan av Sussex meddelade att ”efter många månader av eftertanke och interna diskussioner” de hade valt att ”göra en övergång i år för att börja skära ut en progressiv ny roll inom [den kungliga] institution.”
Enkelt uttryckt är de steg tillbaka från sin roll som ledande medlemmar av den kungliga familjen och avser att bli ekonomiskt oberoende. I samma uttalande avslöjade de också en önskan att dela sin tid mellan Förenade kungariket och Nordamerika.

Genom att dela sin tid mellan två kontinenter, hoppas de att ingjuta kungliga traditioner i sin son och samtidigt ha tid att fullfölja sina egna, personliga mål, som inkluderar välgörande satsningar.

Meghan och Harrys beslut var ett långt tid kommer
I höstas medverkade paret i en dokumentär av det brittiska tv-bolaget ITV, där de talade om det tryck de har mött och dramat inom familjen.

Harry och Meghan lämnade också in en stämningsansökan mot Associated Newspapers, numera känt som DMG Media, i oktober 2019 efter att en av företagets publikationer släppt ett privat brev som Meghan skrivit till sin far. Advokatbyrån som företräder paret stämde på grund av missbruk av privat information, intrång i upphovsrätten och brott mot Storbritanniens dataskyddslag 2018.

Sedan deras bröllop har Harry och Meghans erfarenheter i Storbritannien varit full av hänsynslösa attacker från kvällstidningar. Det är inte konstigt att de kan söka lite andrum genom att ta lite tid från landet.

Vad detta beslut egentligen innebär
Ända sedan deras beslut offentliggjordes, har det varit en hel del desinformation om dess konsekvenser, som kvällstidningar underblåser ryktet kvarnen. Här är en snabb genomgång av fakta:

Harry och Meghan ger inte upp alla sina titlar. De avstår från sina ”HKH” signifiers (His / Hennes kungliga höghet), men kommer fortfarande att vara känd som prins Harry, hertigen av Sussex och Meghan, hertiginna av Sussex.
De är fortfarande medlemmar av den kungliga familjen. Harrys mormor är fortfarande drottningen. Hans pappa blir kung. De kommer dock inte längre att närvara vid sina uppgifter eller evenemang som företrädare för kronan.
I huvudsak innebär detta drag att de kliver tillbaka från centrum, vilket är vad Harry har varit beredd att göra sedan födseln. Hela begreppet kungafamiljen kretsar kring en arvinge och en reserv; Harry är reservdelen. Han var alltid tänkt att ta ett steg tillbaka som hans äldre bror William tog på sig mer av hans kungliga plikter, även om tidslinjen flyttades upp betydligt.
Prins Harry följer en naturlig utveckling
Om några decennier kommer prins William att bli kung och fokus kommer att ligga på hans linje. Efter det kommer prins George att följa honom för tronen, och fokus kommer att ligga på hans linje. Den andra som William började få barn, hade nästa rad satts och prins Harry, liksom generationer av syskon och kusiner före honom, tog sin roll på åskådarplats. Därför är detta överraskande beslut bara honom erkänner denna sanning och hoppa före berättelsen.

Faktum är att prins Harry förebådade det för flera år sedan. I en intervju med Daily Mail som publicerades i juni 2017 medgav prins Harry att han övervägde att ge upp sin kungliga titel efter sin tid i armén.

Jag kände att jag ville ut men sedan bestämde mig för att stanna i och räkna ut en roll för mig själv

Prins Harry
Vad Harry lärde sig av sin mors tragiska öde
Harry växte upp med kunskap om vad detta liv, och farorna med det, gjorde med sin egen mor. Man måste komma ihåg att en del av anledningen till att världen är så fäst vid Harry är på grund av hur vi alla lärde känna honom. Han såg sin mor dö, möjligen på grund av paparazzis handlingar, när han bara var 12 år gammal. Som liten pojke var han tvungen att växa upp riktigt snabbt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *