Man förlorar 60 pounds genom att köra mot nykterhet

För Sean Hennessy ledde nykterhet till viktökning tills han blev kär i löpningen.

Hennessy, en före detta lacrossespelare, var 16 år när han började missbruka droger och alkohol.

När han växte upp var han alltid atletisk. Han började spela fotboll tidigt, sedan bytte till lacrosse, som gav honom ett college stipendium.

Henessey sprang för att hålla sig i form, men sport var hans passion
På utsidan verkade Hennessy vara blomstrande, men han var fortfarande kämpar med missbruk.

Han var 26 när han slutligen bestämde sig för att bli ren. För Hennessy innebar det att omdirigera hans motivation för sport till att hålla sig nykter.

Jag började värdera min mentala hälsa mer än min fysiska

Hennessy berättade Men’s Health, ”Dåliga matvanor och brist på fysisk aktivitet ledde till en snabb viktökning på 30-plus pounds.”

Nykterhet över sport
Vid den tiden vägde han över 200 pounds och under det kommande årtiondet kunde han hålla sig nykter, men hans vikt sakta fortsatte krypa upp.

”Varje definition jag hade i min mage, rygg, sidor, ben och axlar var borta,” sade han.

Fram till dess hade han försökt att hålla sin vikt under kontroll genom en kombination av löpning och krasch bantning, men snabbt fick reda på att det inte var rätt strategi.

Sommaren 2018 nådde Hennessy 245 pund och den extra vikten började ta ut en avgift på honom.

Han hade svårt att hänga med sonen, han fick inte ordentlig sömn och upplevde den fruktansvärda smärtan av en giktattack.
Det var när han tittade ner på skalan under ett läkarbesök den sommaren, att han insåg att han var tvungen att göra några förändringar i sin livsstil.

Efter år av misshandel hans kropp och har inget intresse av styrketräning, hennessy nedsänkt sig i att köra.

Tillsammans med att anta en daglig kör rutin i augusti 2018, städade han upp sin kost genom att eliminera läsk, snabbmat och godis.

I april 2019 var han nere på 175 pund
”Löpning har blivit den primära utlopp för fysisk hälsa, sport, aktivitet, psykisk hälsa, och personlig prestation,” sade Hennessy.

Hans fru har varit på sin egen förvandling resa och inte bara är han stolt över sin viktminskning, men hennes framgång motiverar honom att fortsätta.

Nu är han bara glad att kunna se sina två söner växa upp.
Löpning har varit avgörande för min återhämtning genom åren

I år markerade 11 år av nykterhet för Hennessy, och han firade tidigare denna månad genom att slutföra New York City Marathon.

”Jag ler varje gång jag ser att jag har satt ett nytt personbästa på appen jag använder för att spåra mina körningar,” sade han, ”och kan inte vänta för att se min familj när jag slutför det loppet.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *