De misstag som lärde Terry Crews hur man blir en man

Sedan publiceringen av hans bok från 2014 om manlighet har Terry Crews varit mycket högljudd om problemen med begreppet manlighet och hur män kan hjälpa till att bryta ner dessa skadliga könsstereotyper.

Brooklyn Nine-Nine skådespelare och tidigare NFL-spelare har sjunkit några allvarliga kunskaper (och emotionell intelligens) om hur könsroller och manlig stolthet skada kvinnor och män. Inte en dålig användning för berömmelse, säger jag.

Crews har förklarat för media att kvinnorna i hans liv , inklusive hans fru, fyra döttrar och fem-åriga barnbarn- var anledningen till att han först blev intresserad av feminism.

”Jag gjorde några seriösa tänka på världen att de kommer upp i, säger han. ”Jag vill att mina flickor ska ha alla möjligheter att göra vad de vill.”

Terry öppnade modigt upp

2017, i #metoo hetta, kom Terry Crews fram och sa att han utsatts för sexuella övergrepp av en Hollywood-chef. I dag ifrågasätter folk fortfarande hans giltighet.

”Gud gav dig muskler så att du kan säga nej och mena det!” komikern D.L. Hughley sa i en video som blev viral redan i januari. Crews svarade med att säga: ”Sir du sa att jag skulle ha knuffat honom tillbaka, eller hindrat honom och jag gjorde alla dessa saker, men du agerar som om jag inte … var du där?”

Efter att offentligt ha förklarat sig vara en ”manlig feminist” efter att ha talat upp om nämnda sexuella övergrepp i solidaritet med kvinnor, terry Crews har ofta varit tippad som en underbar förebild för män som investerat i att motverka våldtäkt kultur vid sina rötter, särskilt i de obekväma stunder då han faktiskt har varit tvungen att försvara sina beslut om hur han hanterade övergreppet, något många kvinnor uppmanas att göra regelbundet.

Vad Terry lärde oss om manlighet
Crews har också sammanfattat varför män ska känna sig bemyndigade att engagera sig i feministiska rörelser även om de inte känner sig informerade.

”För killar, om du gjorde fel, om du var så, jag fattar. Jag var den killen också. Och tillsammans med ursäkter, måste du börja gottgöra.”

Vilket leder oss till grädde på moset på Crews: hans vilja att erkänna tidigare förseelser och ta ansvar.

Som man fick jag lära mig att jag var mer värdefull än min fru och mitt barn.

Crews fortsatte: ”Det är djupt – och jag insåg inte ens det förrän jag dissekerade det.”

”En man till en annan man, undersöka din egen inställning,” Crews berättade Dame. ”Undersök vad som får dig att ticka. För om du känner att du är mer värdefull än din fru och barn, det är ett problem.”

De misstag han gjorde
Spola fram till februari 2019, och Terry Crews klev in i en annan kontrovers – via sociala medier inte mindre – när han tog illa vid sig av ett samtal om ett stycke av Derecka Purnell som öppet kritiserade vinkeln Barack Obama tog i en föreläsning riktad till svarta pojkar.

”En annan sak som stör mig är att detta OP-ED skrevs av en kvinna om hur pojkar ska lära sig att växa till framgångsrika unga män”, skrev Crews. ”Hur skulle hon veta det? MÄN MÅSTE HÅLLA ANDRA MÄN ANSVARIGA.”

Vad som följde var en rörig online-konversation, där Crews tweeted att barn som växer upp utan både en mor och en far kommer att vara ”allvarligt undernärda.”

Han följde sedan upp med: ”FÖR SVARTA MÄN: Finns det ett forum någonstans i världen där vi kunde diskutera frågor och lösningar i vårt samhälle utan yttre inblandning? Ska jag skapa en?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *