De 5 stadierna av sörjande ditt förflutna Själv – så att du kan gå vidare

Vad ville du bli när du växte upp?

Jag ville bli arkeolog. Från den tid jag var mycket lite jag var fast besluten. Jag skulle bli arkeolog. Det fanns inget annat alternativ.

Sen växte jag upp. Och jag är ingen arkeolog.

Missförstå mig inte, mitt liv är bra, även om jag inte är i Grekland gräva keramik skärvor. Men när jag först insåg att drömmen inte skulle bli verklighet, var jag ledsen. Av många skäl, men mest för att när jag insåg att jag inte skulle bli arkeolog var den dag jag hoppade av college.

Aldrig i mina vildaste drömmar trodde jag inte att jag skulle gå ut skolan. Att säga att det var ett slag är en underdrift.

Det var otroligt smärtsamt, men jag hade blivit mamma och jag behövde försörja mina barn över allt. För att undvika att känna min sorg jag tryckte på till nästa sak.

Jag hittade en ny karriär och fokuserade på det. Och varje gång jag bytte företag eller fick en befordran eller startade en ny strävan, höll jag jämna med denna process: överge den tidigare versionen av mig själv för att etablera en ny.

Jag övergav mitt förflutna själv att gå vidare
Att gå från version till version av oss själva är vanligt. När vi går vidare till något som är bra, varför skulle vi vilja känna något annat än positivitet mot det?

På toppen av det, alla i vårt liv vill prata om hur fantastisk förändringen är så det är bara naturligt att vilja ägna dig åt att positiv attityd också.

Och det finns andra gånger att vi gör detta också, särskilt efter att vi har gått igenom någon form av trauma eller större livsförändring. Saker som ett missbruk relation, en villabrand, även ha ett barn eller gifta sig.

Eftersom vi går in i ett nytt skede i livet vill vi fokusera på det positiva i det mer än något annat. Vi försöker driva förbi de saker vi ger upp eller som tas ifrån oss för att skapa en ny version av oss själva. Denna nya version har nya saker och vill ha nya drömmar.

Jag började förlora mig själv
Ja, denna process är bra om du behöver en livflotte för ett ögonblick men tyvärr är inte särskilt effektiv när det gäller att faktiskt lösa och läka vårt förflutna. Och det begränsar också din förmåga att hedra din framtid.

Vad jag började märka var, med varje livsförändring och varje beslut, varje gång jag övergav en version av mig själv för att göra en bättre eller att gå vidare så fort som möjligt, jag var faktiskt bara ignorera mina behov.

Det var ett sätt att undvika alla känslor som var täta eller svåra att känna till förmån för att fokusera på de positiva som var lättare att bearbeta.

Vilket inte är positivt trots allt.

Biverkningarna av att ignorera sorg
Jag började kämpa känslomässigt eftersom jag aldrig hade tagit sig tid att hedra de tidigare versionerna av mig själv att jag helt enkelt hade lämnat efter sig.

Jag hade aldrig sörjt för de drömmar jag hade gett upp eller mål jag aldrig skulle nå eller de samhällen jag hade förlorat. Jag insåg att om jag verkligen skulle lära sig att vara i linje med mig själv jag behövde för att hedra vem jag brukade vara.

Sorg ses vanligtvis inte i ett positivt ljus

Faktum är att även ordet sorg frammanar bilder av att bära alla svarta och död. Men sorg är en otroligt hälsosam process och något som vi alla bör vara intimt bekväma med.

Först vill jag säga detta, alla sörjer på olika sätt så om du vill börja hedra ditt förflutna genom att sörja jag du brukade vara, kanske du redan vet hur man gör det baserat på ditt personliga märke av sörjande. Men om du läser detta tänkande hur sjutton ska jag ens börja sörja mig själv, det finns några snabba sätt att få processen igång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *