WNBA-spelare sluta basket för att kämpa för oskyldig man som tillbringade 22 år i fängelse

Tidigare idrottsman i Women’s National Basketball Association Maya Moore var på höjden av sin karriär när hon tog beslutet att sluta. Hon hade vunnit fyra mästerskap med sitt lag Minnesota Lynx och var även hedrad med en WNBA MVP titel men inget av det betydde något för henne.

För två säsonger sedan tog hon beslutet att fokusera på det som betydde mest för henne och Jonathan Irons tragiska historia var först på hennes lista.

De träffade Jonathan första gången 2007
Maya talade med Good Morning America och detaljerade den otroliga historien. Hon slutade allt för att fokusera på Jonathans fall.

”När jag gick bort två fjädrar sedan, jag ville bara verkligen flytta mina prioriteringar för att kunna vara mer tillgängliga och närvarande för att visa upp för saker som jag kände betydde mer än att vara en professionell idrottsman,” Maya sa.

Maya träffade Jonathan första gången 2007, innan hon började sitt första år vid University of Connecticut. De blev vänner genom ett fängelse ministerium program som hennes släkt deltog i. Ända sedan dess har hon kämpat obevekligt, vilket ger medvetenhet om hans fall.

onathans fall är särskilt rörande. När han bara var 16 år gammal, var han felaktigt identifieras i lineupen av misstänkta för en buglary och skytte hemma hos Stanley Stotler. Då dömde den helvita juryn honom. Han satt i fängelse i 22 år.

Ett viktigt bevis frikände honom
Jonathan vidhöll alltid sin oskuld, men det tog år av kämpar för honom att äntligen bevisas oskyldig. Det fanns ett fingeravtryck rapport som kunde ha visat Jonathan oskuld men aldrig lämnades till försvaret. Detta tyder bland annat på att ärendet hade hanterats illa och att hans straff upphävdes.

När Jonathan släpptes, kände Maya att hon äntligen kunde återuppta livet som tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *