Tonårsflicka räddade hennes pappa 16 år efter att han övergav henne som barn

Matjames Metson var på en riktigt mörk plats. Konstnären hade förlorat allt i efterdyningarna av orkanen Katrina, och var pank och traumatiserad.

Det var då, när han hade ”stagade för slutet” att han fick ett telefonsamtal han aldrig hade misstänkt. Det var från hans främmande dotter, den han hade övergett som barn.

Det här samtalet skulle förändra hans liv.

Han var inte redo att bli pappa.
Matjames Metson var bara 16 år när han träffade sitt barns blivande mor. ”Selanie gick in i min amerikanska historia klass och jag var bara blåst bort. Jag sa: ”Herregud, vem är det?” Det var ett ögonblick: ”Jag måste veta vem den personen är.”

Matjames föräldrar var konstnärer, och hans styvfar arbetade som konstprofessor vid en rad olika konstskolor.

”Vi flyttade i all oändlighet, det verkade som,” Matjames säger, ”och jag hade aldrig riktigt haft en möjlighet att få riktiga vänner. Jag skulle träffa folk och sedan skulle vi lämna och så det alltid gav mig detta avstånd som jag fortfarande håller fast vid idag, tror jag.”

De tillbringade en tid i södra Frankrike, innan familjen flyttade till Yellow Springs i Ohio, där han träffade Selanie.

” Vi träffades och vi hade en relation i flera år och sedan hade det faktiskt upphört, men vi hade vad de kallar nu ”en hook-up” och Selanie blev gravid, säger Matjames, ”men vi var fortfarande inte ett par.”

Matjames var då bara 18 år gammal. Han kände sig inte redo att bli pappa.

Jag var livrädd. Det kastade upp och ner på min värld. Jag hade inte fakulteterna att hantera det på något sätt. Jag var för ung, för naiv och jag visste inte vad jag skulle göra.

Matjames Metson till BBC
Selanie födde en liten flicka som hette Tyler. Efter att hon föddes träffade Matjames Selanie och höll barnet. ”Jag höll Tyler i mina armar i ungefär 30 sekunder skulle jag säga, och det var det,” avslöjade han. Det registrerade inte att han hade blivit förälder.

Jag förstod inte att det var mitt barn på ett känslomässigt plan. Jag visste biologiskt att jag var inblandad och jag sa: ”Herregud, det här är bara riktigt tungt. Jag vet inte hur jag ska reagera på det här, jag vet inte vad jag ska göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *