5-åriga bästa vänner få matchande frisyrer för att förvirra lärare

Just nu känns Amerika som det är mer splittrat än det har varit på länge men ibland tar det bara oskyldiga sinne av ett barn för att påminna oss om hur mycket vi har gemensamt, om vi ser tidigare skillnader.

Ta till exempel Lydia Rosebushs 5-årige son, Jax, som nämnde att han ville ha en matchande frisyr med sin bästa vän Reddy eftersom de hoppades att lura sin lärare att inte kunna skilja dem åt.

Han sa att han inte kunde vänta med att gå till skolan på måndag med sitt hår som Reddy’s så att hans lärare inte skulle kunna skilja dem åt. Han tyckte det skulle vara så lustiga att blanda ihop sin lärare med samma frisyr.

För Lydia var detta en värdefull lektion i hur rasism är något som förvärvas, inte något vi föds med.

Om detta inte är bevis på att hat och fördomar är något som lärs ut jag vet inte vad som är. Den enda skillnaden Jax ser i två av dem är deras hår.

Jax och Reddy såg bortom sina olikheter
Både Jax och Reddy hade ingen aning om att de var olika, så mycket att de trodde bara en frisyr behövdes för att verkligen förvandla dem till tvillingar. De såg bara sina likheter. Föreställ dig hur mycket lättare dialogen mellan vuxna skulle kunna vara om vi kunde lära oss att se vad vi har gemensamt i stället för vad som gör oss annorlunda?

Inlägget har blivit viralt, och vi kan bara hoppas att det fortsätter att inspirera andra att göra bättre val när de interagerar och lär av varandra.

Vi kan alla lära oss en värdefull läxa av dessa två fantastiska små pojkar. Om de här små pojkarna kan se varandra på det här sättet, är det inte dags att vi andra också kan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *