Comisia permanentă de vaccinare (Stiko) și – a emis deja recomandarea pentru vaccinul Novavax corona-conform căruia vaccinul este recomandat persoanelor de la 18 ani. Cu toate acestea, femeile însărcinate și care alăptează sunt excluse din Stiko. Novavax trebuie utilizat pentru imunizarea primară. Pentru aceasta, două doze sunt vaccinate cu un interval de cel puțin trei săptămâni. Dar ce distinge vaccinul de celelalte vaccinuri corona și când este disponibil în ce stare?

Biontech Moderna* și Johnson & Johnson AstraZeneca*, precum și vaccinurile vectoriale (AstraZeneca*, Johnson & Johnson*), există, de asemenea, vaccinuri pe bază de proteine. Aceasta include Novavax. Așa-numita proteină spike a Sars-CoV-2 este utilizată și reprodusă în masă în culturile celulare. În plus, se adaugă un amplificator activ (așa-numitul adjuvant) pentru a spori răspunsul imun. Sistemul imunitar uman formează anticorpi împotriva proteinei după vaccinare, astfel încât o infecție cu corona poate fi evitată.

Vaccin Corona de la Novavax: când vaccinul este disponibil în Hesse și Saxonia Inferioară
De luni (21.02.2022), primele 1, 4 milioane de doze de medicament sunt așteptate să ajungă în Germania. Când se utilizează vaccinul depinde de țări. Unii au anunțat vaccinări din prima săptămână a lunii martie. Pentru alții, încă nu există informații concrete despre începerea vaccinărilor. prezentare generală:

Inițial, în Hesse vor fi distribuite maximum 140.000 de doze de vaccin Novavax. „O distribuție a cantităților mici la toate practicile medicale este inițial mai probabilă, având în vedere acestea .un număr gestionabil nu are sens. De aceea am convenit să punem inițial Novavax la dispoziția autorităților sanitare, care pot organiza programări speciale de vaccinare și pot organiza distribuția locală”, a declarat ministrul Sănătății Hessian Kai Klose (Verzii). „Personalul acoperit de obligația de vaccinare legată de instalație ar trebui să primească apoi oferte de vaccinare cu acest vaccin în mod prioritar”, spune Klose. Datele pot fi găsite pe pagina Ministerului Afacerilor Sociale. În plus față de începutul livrării), Novavax ar trebui să fie disponibil și în centrele de vaccinare ale serviciului de sănătate publică și în practicile medicale în viitor, în funcție de țară.

Saxonia Inferioară primește, de asemenea, un lot de vaccin Novavax. Într-o primă etapă, sunt așteptate aproximativ 140.000 de doze. Ministerul Afacerilor Sociale a anunțat acum pe site-ul său web modul în care cei care doresc să se vaccineze pot primi o programare la vaccinare. Ei trebuie să se înregistreze pentru o listă de așteptare sunând la 0800/9988665. De îndată ce vaccinul este disponibil, puteți primi un SMS cu o dată de vaccinare. Ministrul Afacerilor Sociale din Saxonia Inferioară, Daniela Behrens (SPD), pariază că noul vaccin Novavax va aduce mai mulți oameni din oboseala vaccinului. „Sper că unii îndoielnici vor decide în continuare să se vaccineze”, a declarat Behrens pentru Hannoversche Allgemeine Zeitung. Novavax este o ofertă bună pentru toți cei care sunt afectați de obligația de vaccinare legată de instituție începând cu 15 martie.

Novavax: când și unde este disponibil vaccinul în Baden-W Urkrttemberg și Bavaria
În Baden-W, se așteaptă ca aproximativ 500.000 de doze de vaccin să fie livrate pe parcursul a câteva săptămâni începând cu 21 februarie. Potrivit Ministerului Afacerilor Sociale, vaccinul Novavax este distribuit în orașe și raioane, după cum este necesar, și de acolo la profesia medicală stabilită sau spitale. În plus, vor exista întâlniri cu Novavax la centrele de vaccinare din oraș și județe, potrivit unui comunicat. În unele regiuni, persoanele care doresc să se vaccineze s-ar putea înregistra deja pentru o programare începând cu 21.02.2022, a raportat SWR. Cu toate acestea, în primul rând, persoanele care fac obiectul obligației de vaccinare legate de instituție ar trebui vaccinate cu prioritate.