După furtună, soarele va ieși din nou în weekend. Dar rămâne proaspăt. Între timp, DWD critică previziunile false de iarnă ale presupușilor „experți”.

Wiesbaden-furtunile grele din ultima săptămână par să fi supraviețuit. Acum Germania așteaptă cu nerăbdare soarele. Potrivit meteorologului Dominik Jung, directorul general al Serviciului Meteorologic Q. met, se pare că s-a întors și high Jannis face o „miercuri grozavă”. Doar în sud mai sunt nori la început și ar putea ploua puțin și pe Alpi. Dar chiar și acolo va fi în continuare uscat.

Vremea în Germania va fi din nou schimbătoare – din weekend, apoi soare pur
Joi (24.2) și vineri se va schimba din nou. Mai ales vineri, ar putea exista chiar „furtuni de lapoviță sau furtuni de iarnă cu lapoviță”. Vântul se întoarce și el.

Dar în weekend, Hoch Kai ne aduce mult soare. „Sâmbătă, duminică, Rosenmontag și Shrove Tuesday, ar putea exista până la 40 de ore de soare împreună. Aceasta ar fi într-adevăr o mare compensație pentru acest Februarie murdar, care este pe cea mai bună cale de a deveni cel mai cald februarie vreodată sau de la începutul înregistrărilor meteorologice din 1881”, spune Jung.

Februarie 2022 clar prea cald: DWD critică „experții” pentru prognozele de iarnă cu gheață – „prostii științifice”
Nu există iarnă reală în acest sezon. Luna februarie a acestui an este în prezent mai caldă decât media din martie. „Acest lucru este deja foarte extrem”, explică meteorologul absolvent.

„Aproape că nu mai este soare până la sfârșitul lunii. Tot ceea ce este încă posibil vine cu adevărat din cer, acest lucru este valabil mai ales în ultimele trei-patru zile ale lunii. Este uimitor cât de cald a fost luna februarie. Luna este cu 4,5 grade mai caldă decât media climatică din anii 1961-1990. Aceasta este într-adevăr o abatere ascendentă izbitoare. Concluzia este că întreaga iarnă de până acum este cu 3 grade mai caldă decât media climatică.“

Și asta în ciuda faptului că unii au prezis o iarnă cu adevărat rece și înzăpezită. Pentru că „toate prognozele reci de iarnă, făcute de unii „experți”, au fost de fapt o lovitură în cuptor.”Dominik Jung se referă și la ofițerul de presă al Serviciului Meteorologic German, Andreas Friedrich. Printre altele, el a avut predicțiile la arena-plus.tv aspru criticat. Friedrich a vorbit despre” prostii științifice”, pe care cetățeanul obișnuit, din păcate, nu le-a putut înțelege când a văzut previziunile.

Vremea în Germania: faza uscată în următoarele zile – dar rămâne proaspătă
De sâmbătă / duminică, potrivit lui Jung, ar putea fi de așteptat o fază de vreme uscată mai lungă în Germania: „aceasta amintește de tendințele lunare pentru luna Martie de la NOAA. Un marș foarte cald și foarte uscat a fost estimat acolo. Conform previziunilor actuale, primele 10 zile ale lunii martie nu aduc precipitații, așa că se pare că se îndreaptă în direcția prognozei NOAA”.

Deși multe ore de soare pot fi așteptate de duminică, există o mică captură: deoarece temperaturile rămân scăzute. Chiar devine geroasă noaptea. Totuși, acest lucru este normal. „Avem doar sfârșitul lunii februarie și nopțile senine aduc chiar și înghețuri ușoare de noapte. În plus, suflă un vânt proaspăt de Est și oricum ne face să ne simțim mai reci”, spune expertul în vreme Jung. ♪Merkur.de este o ofertă de la IPPEN.MEDIA