Pandemia corona continuă să-și urmeze cursul. Datorită variantei Omikron extrem de contagioase, incidențele de 7 zile în Baden-W Ectrttemberg* și în întreaga Germanie continuă să fie foarte mari. Rata de vaccinare, pe de altă parte, stagnează. Potrivit tabloului de bord al vaccinării guvernului federal, 75,2% din populația totală este vaccinată de două ori, 56,3% sunt stimulate. Deci, cum pot fi convinși scepticii vaccinului anterior să fie încă imunizați? Aici sunt cum echo24.de * rapoarte, între timp, mai multe abordări.

Una dintre ele este de a forța scepticii vaccinului la piks. Cel puțin pentru unele grupuri profesionale, obligația parțială de vaccinare trebuie să vină încă de la jumătatea lunii martie-la nivel național*. Și chiar dacă unele state federale s-au opus recent implementării din cauza variantei Omikron predominant ușoare, Baden-W Eckrttemberg, de exemplu, s-a angajat acum la vaccinarea parțială*. Cu toate acestea, vaccinarea obligatorie nu este singura speranță de a închide decalajul de vaccinare.

Alternative la vaccinurile corona anterioare: mai multe vaccinuri în blocurile de pornire
Noile vaccinuri ar trebui, de asemenea, să convingă treptat scepticii vaccinurilor existente. În special, modul de acțiune este crucial aici pentru a ajunge la persoanele nevaccinate anterior care resping vaccinurile ARNm. O alternativă ar putea fi, de exemplu, vaccinul producătorului francez Valneva *. Acest vaccin este în general considerat un vaccin mort, dar CEO-ul Valneva, Thomas Lingelbach, a clasificat acum această clasificare ca fiind incorectă*.

Cu toate acestea, preparatul se află în blocurile de pornire și ar putea convinge scepticii vaccinului de Piks după aprobarea sa de către Agenția Europeană pentru medicamente (ema). Experții au la fel de multă speranță în vaccinul pe bază de proteine de la Novavax*. Acest lucru este deja vaccinat în Germania, dar nu încă în Baden-W Eckrttemberg – din mai multe motive, Novavax încă așteaptă începerea vaccinării în sud-vest*.

Nou studiu privind vaccinul corona: inhalarea ca alternativă la seringă?
Cu toate acestea, ceea ce au în comun toate vaccinurile anterioare este modul în care sunt administrate. Toate vaccinurile, indiferent dacă ARNm, proteine, vector sau vaccin mort*, sunt injectate. Cu toate acestea – pentru că cercetătorii germani caută acum participanți pentru un studiu privind un vaccin corona pentru inhalare. În acest fel, oamenii de știință vor să convingă oamenii cu o fobie a seringii de o vaccinare corona în special.

După cum raportează Hannoversche Allgemeine Zeitung (HAZ), cercetătorii de la școala Medicală din Hanovra (MHH) sunt deja bine avansați în dezvoltarea vaccinului. Acum oamenii de știință caută participanți pentru un alt studiu. Trebuie testată Compatibilitatea agentului ca vaccin de rapel împotriva corona. Dar cum funcționează vaccinul corona pentru inhalare?

Nou studiu privind vaccinul corona: imunizarea prin inhalare – primele rezultate
După cum explică MHH în sine într-un comunicat de presă, vaccinul este nebulizat printr-un dispozitiv electronic care seamănă cu un inhalator. Ceața ingredientului activ este apoi inhalată ca aerosoli fini printr – un muștiuc-se folosește un virus variolic modificat, „virusul vaccinia Ankara modificat” (MVA). Acest lucru este adesea folosit pentru a transporta părți de agenți patogeni în organismul uman, conform RND.

În acest caz, proteina spike a coronavirusului este utilizată și transportată direct în plămâni. După cum raportează în continuare RND, vaccinul ar trebui să funcționeze exact acolo, deoarece Covid-19 afectează mai întâi tractul respirator superior, chiar și cu o infecție obișnuită. Imunologul MHH Reinhold m Okticller a declarat pentru HAZ: „vrem să declanșăm răspunsul imun al organismului la agentul patogen în organul în care este cel mai urgent necesar.“

Inhalați vaccinul corona – așa pot participa părțile interesate la studiu
Apropo, primele rezultate privind vaccinul corona pentru inhalare există deja – în experimentele pe animale, hamsterii au fost vaccinați cu vaccinul. Echilibrul conform lui HAZ: toate animalele au fost complet protejate după inhalarea vaccinării. Cu toate acestea, dacă acest succes poate fi transferat și oamenilor trebuie testat acum într-un studiu cu voluntari.

Persoanele sănătoase care au fost vaccinate împotriva coronavirusului de două ori sau chiar potențate se pot înregistra. Subiecții trebuie să aibă între 18 și 60 de ani – în cazul voluntarilor stimulați, vaccinarea de rapel trebuie să fi fost în urmă cu mai bine de trei luni. Toate informațiile despre participare pot fi găsite pe pagina de pornire a școlii Medicale din Hanovra. Printre altele, subiecții primesc compensații pentru cheltuieli și un examen medical amănunțit. ♪echo24.de este o ofertă de la IPPEN.MEDIA.