Criza din Ucraina se apropie de sfârșit. Bavaria a condamnat ferm acțiunile Rusiei în această privință. Primul Ministru Markus s a atras consecințe pentru Statul Liber.

Munich-Markus S * și Președintele Parlamentului de stat Ilse Aigner (ambele CSU) au condamnat ferm acțiunile Rusiei în conflictul din Ucraina. Premierul Bavariei a anunțat, de asemenea, la o sesiune a Parlamentului de stat miercuri (23 martie) că achiziția vaccinului rusesc corona Sputnik V de către Statul Liber este acum în afara mesei.

Criza Rusia-Ucraina: s-a ajuns la consecințe pentru vaccinul Sputnik – „s-a terminat”
„Suveranitatea și integritatea teritorială a unui stat nu sunt negociabile”, a declarat liderul CSU*. Prin urmare, acțiunea rusă este „o încălcare inacceptabilă a dreptului internațional”. Bavaria este unită de partea guvernului federal și susține toate măsurile care sunt în prezent decise și inițiate. Nici conducta Nord Stream 2 din Marea Baltică nu poate fi realizată acum. „Acest lucru este în afara mesei”, a spus el.

El a anunțat că Bavaria nu mai este interesată de vaccinul rus Sputnik V*. În luna aprilie a anului trecut, s a anunțat că va cumpăra 2,5 milioane de doze de vaccin.* Cu toate acestea, Agenția Europeană a medicamentului (EMA) nu a aprobat încă vaccinul, deci nu poate fi utilizat în Germania. Dar chiar dacă a existat acum o admitere, s a spus că nu mai este de conceput continuarea negocierilor având în vedere abordarea rusă. „S-a terminat”, a insistat el. În plus, el a anunțat că va furniza echipament medical de protecție pentru Ucraina după o cerință corespunzătoare.

Aigner condamnă acțiunile Rusiei: „atacul este inacceptabil”
Ilse Aigner, care s-a îmbrăcat în culorile Ucrainei, a declarat că încălcările dreptului internațional de către Federația Rusă au fost condamnate în cei mai puternici termeni posibili. „Asistăm la o invazie rusă incipientă, o campanie planificată strategic-deghizată fără scrupule ca o apărare, bazată pe propagandă și neadevăruri”, a spus politicianul CSU. „Acest atac asupra integrității teritoriale și suveranității Ucrainei este inacceptabil.”Suntem ferm de partea Ucrainei” în interiorul granițelor sale recunoscute la nivel internațional”, a subliniat Aigner.

Președintele rus Vladimir Putin a recunoscut luni regiunile separatiste Luhansk și Donețk ca state independente și le – a asigurat de asistență militară-împotriva protestelor internaționale. UE și SUA, precum și alte țări, au lansat apoi noi sancțiuni. Acestea ar trebui să servească pentru a pedepsi Rusia, dar și pentru a-l descuraja pe Putin să meargă și mai departe în Ucraina. (kam/dpa) *Merkur.de/bayern este o ofertă de la IPPEN.MEDIA