Timpul prostesc începe. Dar din cauza Corona *, Carnavalul, Shrovetide sau carnavalul vor fi din nou diferite în acest an decât de obicei. Nenumărate evenimente de carnaval și parade au fost deja anulate din cauza pandemiei. În alte regiuni, sărbătorile sunt încă ținute – deși nu atât de extravagante și sub anumite reguli corona. Dar cum va fi vremea în Germania la carnaval? Și mai presus de toate: pot jecks în fortărețele carnavalului din Koln, D Inktsseldorf și Mainz să aștepte cu nerăbdare soarele pur?

Cei care sărbătoresc Carnavalul sub cerul deschis speră la vreme bună cu cer albastru și soare. Până acum, însă, februarie nu a fost convingător. Era în principal gri și umed, iar minimele de furtună au măturat și Germania*. Va continua așa?

Vremea în Germania la Carnavalul 2022: pot jecks să aștepte cu nerăbdare soarele?
Prognozele meteo pentru zilele de carnaval vor fi probabil pe placul fanilor carnavalului. Deși ar trebui să fie schimbabil din nou joi (24.02.2022) și vineri (25.02.2022) – dar apoi soarele începe. Datorită vremii frumoase din Germania, avem Hoch Kai. Conform previziunilor, va aduce mult soare. Sâmbătă, duminică, Rose luni și Lăsatul Secului ar putea fi de până la 40 de ore de soare împreună, așa wetter.net.

Predicția Zilei
Miercuri, 23.02.2022 8 până la 14 grade, mult soare și uscat
Joi, 24.02.2022 8 – 14 grade, nori și ploaie dinspre vest
Vineri, 25.02.2022 5-8 grade, mulți nori, averse, vreme aprilie, vânt și furtuni scurte posibile
Sâmbătă, 26.02.2022 4 până la 8 grade, parțial încă averse în sud, altfel mai prietenoase și însorite
Duminică, 27.02.2022 4 până la 9 grade, plin soare
Rosenmontag, 28.02.2022 5 până la 11 grade, mult soare, uscat
Marți, 01.03.2022 7 până la 13 grade, mult soare și uscat
Miercurea Cenușii, 02.03.2022 7 până la 13 grade, însorit
(Sursa: wetter.net)
„Aproape că nu mai este soare până la sfârșitul lunii. Tot ceea ce este încă posibil vine cu adevărat din cer, acest lucru este valabil mai ales în ultimele trei-patru zile ale lunii”, a declarat meteorologul absolvent Dominik Jung pentru portalul METEO wetter.net . Cu toate acestea, există o captură.

Vremea la carnaval în Germania: Jecks poate aștepta cu nerăbdare soarele
Pentru că nopțile din Germania se răcesc. Chiar și cu îngheț, potrivit lui Jung, este de așteptat. „Nopțile vor fi parțial înstelate, iar aerul se poate răci semnificativ”, explică expertul METEO. Dar chiar dacă va fi încă geroasă dimineața pe Rose Monday, soarele va ieși mai târziu. Pe Rin și Rinul inferior, temperaturile ar putea chiar să urce până la 13 grade în timpul zilei, potrivit lui Jung. Și Shrove Tuesday va fi, de asemenea, foarte prietenos.

Deși procesiunile de luni de trandafiri sunt, de asemenea, anulate în fortărețele de carnaval din Mainz, D Xixtsseldorf și Cologne, este încă posibil să sărbătorim în Koln. Orașul a declarat întreaga zonă a orașului o „zonă vamală” pentru carnaval, în care, totuși, trebuie să se aplice reguli corona mai stricte. Va fi la fel de frumos acolo ca în restul țării?

Carnavalul din Germania: Vremea la Carnavalul din NRW-soare pur și în Koln?
„Se pare că NRW este, de asemenea, în intervalul de presiune ridicată la începutul săptămânii”, spune Christian Herold, meteorolog la Serviciul Meteorologic German (DWD), pentru RP Online. Potrivit acestuia, luni ar trebui să rămână în mare parte uscată și relativ ușoară. Cu toate acestea, unele ploi ar putea cădea marți.

Prognoza meteo Koln:

Sâmbătă, 26.02.2022: soare și SEC, cu cer senin în timpul zilei. Temperaturi maxime la 7 grade.
Duminică, 27.02.2022: însorit și uscat cu valori de la 0 la 9 grade.
Rosenmontag, 28.02.2022: senin, însorit și uscat. Temperatura maximă este de 10 grade.
Marți, 01.03.2022: soare, ocazional noros în timpul zilei, temperaturi maxime de până la 10 grade
(Sursa: wetter.com)
Deci, jecks pot, de asemenea, cu nerăbdare să Soare în Renania de Nord-Westfalia. „Anul acesta am avea o vreme foarte bună pentru relocări. Este păcat că nimeni nu are loc”, mai spune Jung pentru Tonight News. Dar chiar dacă Carnavalul este anulat în mare parte în Mainz și D-Uriksseldorf, Iar regula 2G plus se aplică petrecătorilor de pretutindeni în spațiul public din Koln: puteți totuși să așteptați cu nerăbdare vremea frumoasă.

Va continua vremea bună în martie*? Prognozele meteo pentru Germania vor rămâne cu siguranță interesante-chiar și în martie. Primele tendințe sunt experți îngrijorători. (svw)*hna.de este o ofertă