Actualizare din 23 februarie, ora 15: 45: conform unei prognoze, majoritatea infecțiilor din Germania vor fi în curând cauzate de subtipul BA.2. Cum se procedează atunci depinde de comportamentul fiecărui individ. Modelatorii exprimă acum un scenariu.

Corona în Germania: Warnapp primește o actualizare
Actualizare din 23 februarie, ora 14.55: aplicația de avertizare Corona va primi o actualizare de miercuri. Acest lucru va fi lansat treptat în 48 de ore, a declarat Ministerul Federal al Sănătății din Berlin. Acest lucru ar adapta afișarea aplicației la noile reguli din Germania și Europa.

În viitor, la citirea codului QR, ar trebui să se recunoască ceea ce corespunde legislației naționale respective. De asemenea, trebuie incluse dovezi de testare. Statutul imunitar este astfel afișat în cele patru categorii 2G, 3G, 2G Plus și 3G plus, a spus acesta. În funcție de țară, variază ce statut trebuie să dovedească vizitatorii la evenimente sau oaspeții din restaurante.

Modificările, de exemplu, ale perioadelor de valabilitate ale certificatelor pot fi acum mapate rapid din punct de vedere tehnic în aplicație, a explicat Ministerul. În plus, poate recunoaște când cerințele din Germania se abat de la cerințele la nivel European și, de asemenea, ia în considerare acest lucru în timpul examinării.

Actualizare din 23 februarie, 13: 45: în curând vaccinările cu vaccinul corona de la Novavax vor fi posibile în Germania. Dar ce anume distinge vaccinul de vaccinurile mRNA disponibile anterior?

Rata de vaccinare Corona în Germania continuă să încetinească
Actualizare din 23 februarie, ora 11.35: vaccinarea împotriva coronavirusului progresează mai lent. Marți, 148.000 de doze au fost administrate în Germania, potrivit datelor Institutului Robert Koch de miercuri (începând cu 09.07). Marți, în urmă cu o săptămână, peste 191.000 de persoane au fost vaccinate. Numărul zilnic actual de vaccinări administrate este întotdeauna provizoriu, deoarece nu toate dozele de vaccin administrate sunt raportate imediat.

Între timp, 75,2% din populație (cel puțin 62,6 milioane de persoane) au primit protecție de bază, care necesită de obicei două seringi. 56, 5 la sută (47 de milioane) au primit, de asemenea, o vaccinare de rapel. 76,2% (63,4 milioane) sunt vaccinate cel puțin o dată. Un grup mare de 23, 8 la sută din populație (19, 8 milioane de persoane) rămâne nevaccinat, potrivit tabloului de bord al vaccinării Ministerului Sănătății. Cu toate acestea, niciun vaccin nu a fost aprobat pentru 4, 8 la sută (patru milioane) până acum, deoarece au patru ani sau mai puțin.

Corona: noul medicament ajunge în Germania
Actualizare din 23 februarie, 11: 15 A.M.: valul Omikron a pierdut ritmul de zile întregi, dar autoritățile sanitare raportează în continuare peste 200.000 de noi infecții la RKI în fiecare zi (a se vedea actualizarea din 23 februarie, 6: 15 A. M.). Deși varianta Omikron răspândită în prezent nu favorizează neapărat cursurile severe de boală, tocmai acestea ar putea fi influențate de un nou medicament în viitor. Compania farmaceutică Pfizer a început miercuri livrarea medicamentului Covid-19 Paxlovid în Germania.

De la Centrul de distribuție din Karlsruhe, comprimatele au mers la Angrosistul farmaceutic, după cum a spus o purtătoare de cuvânt. „Farmaciile pot comanda medicamentul acolo dacă există prescripția medicului și îl pot preda pacienților.”Pilula este considerată foarte eficientă, în special pentru persoanele cu afecțiuni preexistente-pentru ei ar trebui să reducă riscul de progresie foarte severă a bolii cu 89%. Faptul că ingredientul activ nirmatrelvir din medicament inhibă o proteină Sars-CoV-2 este destinat să oprească înmulțirea coronavirusurilor în organism.

Potrivit Pfizer, producția și ambalarea globală a medicamentului are loc la Freiburg. Potrivit purtătorului de cuvânt, un milion de pachete sunt planificate pentru Germania pentru acest an, dintre care aproximativ 35 la sută urmează să fie livrate în prima jumătate a anului. Conținutul unui pachet este suficient pentru un pacient.

Actualizare din 23 februarie, ora 10: 35: în cazuri rare, este posibil să se infecteze succesiv cu două subvariante diferite ale mutației Omikron. Potrivit unui studiu, un grup este aparent deosebit de frecvent afectat.

Corona în Germania: incidența scade din nou – RKI raportează aproape 210.000 de noi infecții
Actualizare din 23 Februarie, 06: 15: incidența de șapte zile a scăzut din nou. Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), acesta se afla la 1278,9 miercuri dimineață. Pentru comparație: în ziua precedentă, valoarea fusese de 1306,8. În urmă cu o săptămână, incidența la nivel național a fost de 1401,0 (luna precedentă: 806,8). Autoritățile sanitare au raportat 209.052 de noi infecții corona la RKI într-o singură zi. În urmă cu o săptămână au existat 219.972 de infecții.

Experții presupun un număr mare de cazuri care nu sunt înregistrate în datele RKI. Unul dintre motive este capacitățile limitate ale autorităților din domeniul sănătății, de exemplu, iar contactele sunt adesea urmărite doar într-o măsură limitată. În plus, potrivit Asociației de laborator ALM, există acum un număr mai mare de persoane a căror infecție nu mai este confirmată de un test PCR – aceste infecții nu sunt, prin urmare, incluse în statisticile oficiale.

Conform noilor date, 299 de decese au fost înregistrate în Germania în 24 de ore. Acum o săptămână au fost 247 de decese. Incidența spitalizării a fost raportată de RKI marți la 6.21 (luni: 6.06). Printre acestea se numără și multe persoane cu un test corona pozitiv care au o altă boală principală.

Corona news: varianta Omikron mai periculoasă decât Delta? OMS publică evaluarea
Actualizare din 22 februarie, ora 20.20: sub-varianta coronavirusului Omikron BA.potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), tipul 2 nu este mai probabil să conducă la progresia severă a bolii decât tipul BA predominant la nivel global până în prezent.1. „Nu vedem nicio diferență (…) în ceea ce privește riscul de spitalizare”, a declarat marți expertul OMS responsabil pentru corona Maria Van Kerkhove. Rezultatele unui studiu inițial netestat cu hamsteri au sugerat o periculozitate mai mare a agentului patogen.

BA subvariantă dominantă în prezent în majoritatea părților lumii.1 din Omikron s-a dovedit a duce la cursuri severe de boală mult mai puțin frecvent decât agenții patogeni Corona dominanți anterior, cum ar fi delta sau alfa. Deoarece este, de asemenea, semnificativ mai contagioasă, răspândirea Omikron a dus la creșteri masive ale numărului de cazuri. Cu toate acestea, sistemele de sănătate din majoritatea țărilor nu și-au atins limitele de capacitate.

Rapoartele inițiale ale unui risc presupus mai mare de cursuri severe la Omikron BA.2 a provocat îngrijorare. Ministrul Federal al sănătății Karl Lauterbach (SPD) a avut, de asemenea, prim-miniștrii statelor federale referindu-se la BA.2-Varianta avertizată împotriva relaxării pripite a măsurilor corona. BA.2 sa răspândit recent în Europa, în special în Danemarca.

Cine doctorul Van Kerkhove a dat acum totul clar în această privință. Și ea a avut, de asemenea, lucruri pozitive de raportat cu privire la un alt punct: „dacă vedem o scădere a cazurilor în țări, BA conduce.2 nu pare să ducă la o renaștere.”Acest lucru este important deoarece sugerează că o infecție supraviețuită cu unul dintre tipuri protejează probabil împotriva unei noi infecții, cel puțin pentru o vreme.

Noul Regulament Corona este acum valabil: facilitarea semnificativă a călătoriilor în UE
Actualizare din 22 februarie, 13: 54: scutire atunci când călătoriți în UE: în viitor, dovada valabilă la nivelul UE a unei infecții corona supraviețuite va fi obținută și după un test rapid pozitiv. Cu toate acestea, acest lucru trebuie să fi fost realizat de personal calificat corespunzător și să fie listat pe lista comună a UE a testelor rapide de antigen pentru Covid-19, a anunțat marți Comisia UE. Potrivit informațiilor, țările UE pot emite aceste certificate retroactiv și pe baza testelor efectuate de la 1 octombrie.

Comisarul UE pentru sănătate, Stella Kyriakides, a subliniat că acest lucru ar putea atenua o parte din presiunea considerabilă asupra capacităților naționale de screening. În cursul valului Omikron, au existat blocaje în testele PCR în Germania, de exemplu. Noile reguli intră în vigoare imediat. Țări precum Germania pot elibera certificate de recuperare pe baza testelor rapide de antigen imediat ce sunt gata, potrivit Comisiei UE.

Certificatele UE privind vaccinările, recuperările și testele proaspete pot fi stocate digital pe smartphone, de exemplu. Folosind un cod QR, puteți dovedi în numeroase țări, inclusiv în afara Uniunii Europene, că îndepliniți anumite cerințe de intrare, de exemplu.

Lauterbach anunță: bonusul Corona pentru îngrijitori vine în curând
Actualizare din 22 februarie, 11: 38 A.M.: potrivit ministrului sănătății Karl Lauterbach, bonusul Coronei planificat din cauza stresului special în pandemie ar trebui acordat Asistenților Medicali din spitale și în îngrijirea pe termen lung. Plățile urmează să fie distribuite la jumătate, după cum a precizat marți politicianul SPD în „revista de dimineață”ZDF. „Bonusul vine relativ repede acum. Dar asta nu este totul, dar condițiile de muncă trebuie să se îmbunătățească în ansamblu.“

Coaliția semaforului SPD, Verzilor și FDP anunțase că ar trebui să existe un bonus pentru asistente medicale. Pentru aceasta, Guvernul dorește să ofere un miliard de euro și să ridice scutirea de impozit pentru plățile bonus la 3000 de euro. Lauterbach a spus că acum a fost elaborat un proiect corespunzător, care ar trebui prezentat Bundestagului. Bonusul ar trebui să meargă la îngrijitori, pentru că au fost în prim plan în criza corona, și nu la alte grupuri profesionale. Deocamdată nu a oferit detalii suplimentare.