O femeie din Bavaria a contactat poliția cu un mesaj curios: fiica ei de patru ani se temea de panică de ofițeri. Poliția Schwabach a preluat problema.

Schwabach – o femeie din Franconia a contactat poliția prin Facebook. „Ne-a povestit despre frica de panică a fiicei sale față de poliție și a întrebat cum să o ia pe această Sophia”, a împărtășit poliția din Franconia Mijlocie * pe Facebook. Ofițerii au trimis-o pe mamă la inspecția Poliției Schwabach *. O polițistă locală, Nadine Sallie, a vrut să o ajute pe fată și, prin urmare, a invitat-o la secția de poliție. Și fratelui Zeljko i s-a permis să vină.

În vârstă de patru ani, se teme de poliție: ofițer încântat cu marionetă de mână și figura Playmobil
Sallie a luat mult timp pentru micii vizitatori. Pentru a face mai ușor să se cunoască pentru prima dată, ea nu a purtat o uniformă la început. Cu păpușa de mână” Lilly ” a salutat copiii în secția de poliție. În birou, cei doi au fost apoi lăsați să admire figura poliției playmobil „Charly”. „După ce prima gheață a fost spartă, Nadine Sallie s-a transformat din nou într-o adevărată polițistă, îmbrăcându-și uniforma”, a scris poliția în raportul lor. Sophia și fratele ei au fost în cele din urmă lăsați să pună o șapcă de poliție și, de asemenea, „să se simtă ca niște polițiști adevărați”.

Apoi a fost oprit la masina de patrulare. Mătura și creta de marcare din portbagajul mașinii au fost surpriza pentru copiii cu echipamentul, potrivit poliției. „Suntem în toane bune că am reușit să îndepărtăm puțin frica Sophiei de noi.“

Ofițerii i-au dat mamei câteva sfaturi comportamentale. În postarea de pe Facebook, poliția a subliniat că nu pot permite astfel de acțiuni decât în cazuri excepționale. Cu toate acestea, păpușa de mână „Lily” și figura playmobil „Charly” sunt, de asemenea, întotdeauna prezente la vizitele la școlile primare pentru a sensibiliza copiii la problemele vieții de zi cu zi într-un mod jucăuș.

(Apropo: buletinul nostru informativ Nuremberg vă informează în mod regulat despre toate poveștile importante din Franconia Mijlocie și metropola Franconiană. Înscrie-te aici.)

Utilizatorii Facebook sunt încântați de acțiunea poliției
Pe Facebook*, acțiunea poliției oferă multă încurajare. „Ești grozav”, „acțiune grozavă” și „asta e mega” pot fi citite în comentarii. Un utilizator glumește:”mi-e teamă de Brad Pitt, poți să-mi trimiți asta”. Un altul vine cu o anecdotă despre propria fiică: „când poliția a vizitat-o o dată pe fiica mea, ea le-a spus imediat că bunicul nu se cataramă niciodată în timp ce conducea o mașină”. Cineva vrea să știe dacă „scena marionetă” există doar în Franconia Mijlocie sau în altă parte. Poliția a răspuns: „scena marionetă a poliției din Franconia Mijlocie există doar în Nuremberg. Există, de asemenea, etape de marionetă ale poliției în alte state federale.”*Merkur.de/bayern este o ofertă de la IPPEN.MEDIA