Săli de sport, restaurante, instituții culturale – în multe locuri din Germania, certificatul 2G plus este condiția de a fi scutit de obligația de testare. Sau pentru a obține acces în primul rând și pentru a putea folosi posibilitățile activităților de agrement, cum ar fi cinematografele.

Pandemia Corona în Germania: reguli diferite pentru 2G-plus
Sau, pentru a putea percepe o vizită obișnuită la coafor. Așa cum se întâmplă atât de des în criza Covid, statul federal cu cele 16 state federale ale sale este un mozaic de reguli corona*.

În cazul în care convalescenții aparțin, de asemenea, 2G-plus în ce condiții. Și unde chiar recuperarea după infecția cu coronavirus* nu este suficientă. Între Baden – W și Bavaria, între NRW și Saxonia, între Hamburg și Berlin-IPPEN.MEDIA oferă o imagine de ansamblu.

Baden-W Ectrttemberg: convalescenții vor avea nevoie în curând de o vaccinare completă
În sud-vest, persoanele care au primit o vaccinare de bază completă (două vaccinări) și s-au recuperat de la o infecție sunt scutite de obligația de testare pentru o perioadă lungă de trei luni.

După aceea, totuși, chiar și convalescenții vaccinați de două ori trebuie să aibă o vaccinare de rapel corona (vaccinare de rapel) * pentru a nu trebui să prezinte suplimentar un test rapid antigen negativ *. Acest lucru se aplică și persoanelor vaccinate care nu au fost (încă) stimulate. De exemplu, în sala de gimnastică.

Bavaria: vaccinarea dublă plus recuperarea nu înseamnă nicio obligație de testare corona
Potrivit guvernului de Stat bavarez,” persoanele care au supraviețuit unei infecții după imunizarea completă, precum și persoanele care au fost deja vaccinate de două ori după recuperare ” aparțin grupului 2G-plus. Persoanele care au o vaccinare primară completă (două vaccinări), dar nu pot dovedi vaccinarea de rapel, nu sunt incluse.

După cum a raportat Bayerischer Rundfunk (BR), în stare liberă, o infecție este considerată ca o vaccinare. Deoarece obligația de vaccinare corona legată de instituție* pentru angajații din unitățile medicale și de îngrijire medicală, cum ar fi spitalele, persoanele în vârstă sau casele de îngrijire medicală este suspendată în Bavaria Sub Prim-ministrul Markus s (CSU), excepțiile se aplică și aici.

Berlin: dubla vaccinare și recuperarea de la corona nu este suficientă
Convalescenții care pot dovedi o vaccinare primară completă cu două vaccinări nu se încadrează în 2G-plus. De asemenea, aveți nevoie de o vaccinare de rapel. Doar cei care au fost vaccinați de trei ori au voie, de exemplu, să profite de ofertă în interiorul industriei de catering.

Brandenburg: 2G-plus numai după vaccinarea de rapel
Vaccinat și recuperat? Recuperat și apoi complet vaccinat? Toate acestea nu sunt suficiente în statul federal estic, cu aproximativ 2,5 milioane de locuitori. Oricine dorește să utilizeze facilități în condiții 2G-plus trebuie să dovedească o vaccinare de rapel împotriva coronavirusului*.

Bremen: cel mai mic stat federal are două excepții pentru obligația de testare corona
Cel mai mic stat federal cu aproximativ 580.000 de locuitori, care a trecut relativ bine prin pandemia corona, are două excepții în vederea pregătirii 2G-plus.

Astfel, ambele persoane a căror a doua vaccinare nu a fost mai mult de trei luni în urmă sunt scutite de obligația de testare. La fel ca și persoanele care se consideră că s-au recuperat de la o infecție timp de cel mult trei luni.

Hamburg: recuperarea plus vaccinarea dublă este stimulată imediat
Senatul din Hamburg explică: „oricine a fost infectat și recuperat după o serie completă de vaccinare are un nivel crescut de protecție comparabil cu vaccinarea de rapel.”Aceasta înseamnă: dovada recuperării plus dovada unei duble vaccinări împotriva corona sunt evaluate ca starea de vaccinare după o imunizare de rapel. Recuperarea dublă vaccinată plus este stimulată imediat.

Pe de altă parte, cei care au primit două vaccinări, dar nu au primit încă o vaccinare de rapel, au nevoie de un test suplimentar în multe instituții. De exemplu, pentru excursii turistice în port, la târguri comerciale, în teatre, săli de concerte, cum ar fi Elbphilharmonie, în industria de catering sau pentru servicii de îngrijire personală (cu excepția coafurii).