De ce această procedură neobișnuită? Golcveg și Cordts operează un comerț acum înfloritor de marcaje rutiere realiste pentru fanii căilor ferate model, care, după cum știți, proiectează peisaje întregi și orașe cu drumuri în jurul căii ferate. Și, desigur, au nevoie de folii cu benzi de autobuz și viraj, trasee pentru biciclete și chiar treceri. „Și totul se reduce la atenția absolută la detalii”, spune Golcveg, care este pilot profesionist în slujba sa principală și zboară stele și starlete, precum și profesioniști de fotbal din întreaga lume în avioane private.

Și la fel cum fiecare detaliu trebuie să stea deasupra norilor, astfel încât pasagerii să poată ajunge la destinație în siguranță, cei doi, Cordts este angajat ca farmacist într-o companie farmaceutică, lucrează exact la fiecare arc mic și la fiecare simbol mic de pe diapozitivele lor.
„Între timp, însă, nu mai trebuie să pornim la drum cu bastonul vamal, ci am achiziționat textele și specificațiile legale corespunzătoare”, relatează Golcveg. Dar nu numai pentru Germania, ci pentru jumătate din Europa. Și acestea sunt câteva diferite, deoarece o săgeată de direcție în Olanda arată diferit decât în Norvegia, iar o parcare cu handicap cu simbolul scaunului cu rotile este proiectată diferit în Portugalia decât în Elveția. „Între timp, primim chiar întrebări din SUA”, spune Eike Cordts prin intermediul apelului Whatsapp. Revistele comerciale din toată Europa se pregătesc pentru cei doi Visselh Unktoveders și le-au dedicat deja mai multe pagini de rapoarte.
Cei doi fondatori ai companiei mobax.de au descoperit pasiunea lor pentru a face modelul de la o vârstă fragedă. Golcveg vorbește despre tatăl său, care este un fan absolut al modelului feroviar, și Cordts, care este interesat de tehnologia de tot felul și alimentează acum computerele corespunzătoare cu date, astfel încât chiar și cele mai mici detalii și mai ales culorile marcajelor să fie perfecte și apoi reduse într-un raport de 1:87 sau 1:160.
Istoria companiei dvs. a început cu un prim site gata făcut. „Acest lucru ne-a trezit creativitatea. Facilitatea de construcție a modelului a continuat să crească, la fel și cererea noastră pentru un design realist în 1:160.”Astfel, nu numai clădirile au fost echipate cu multe detalii mici, dar și designul peisajului din jurul clădirilor ar trebui să fie armonios. Dar tocmai aici cei doi și – au atins limitele-mai ales atunci când cartografiază căi, drumuri și parcări. „Am căutat mult timp și am testat diverse sisteme disponibile, dar nu am găsit marcaje disponibile care să îndeplinească cerințele noastre. Rezultatele cu foile de frecare și creioanele pentru pictura nu ne-au convins”, spune Golcveg.
De aceea au tinkered și au încercat, LIPITE și tăiate – „până când, după o lungă încercare și eroare, am găsit un material subțire, puternic adeziv și flexibil”, își amintește Golcveg. Dar acesta a fost doar începutul – replicile detaliate conform standardelor de marcare valabile lipseau încă. „Cu aceste date, Eike a alimentat în cele din urmă computerul și am ținut primele modele de cusut în mâinile noastre.“
Cordts și Golcveg și-au împărtășit imediat experiențele pozitive cu prietenii din lumea feroviară model. „și a primit o mulțime de feedback entuziast”. Acest lucru le-a arătat clar celor doi că marcajele trebuie să fie disponibile și pentru alți modelatori. „De aceea avem mica noastră afacere mobax.de fondat.“
Între timp, tinerii l-au adus la bord pe specialistul în publicitate Visselh Olive Matthias Brennecke, care, el însuși un fan entuziast al Căilor Ferate, tastează datele autocolantelor mici în folie și mașinile de tăiat și scoate foile finite la celălalt capăt.
„Dar apoi începe o altă lucrare complicată. Deoarece reziduurile de film inutile trebuie trase cu atenție de pe foaia de transport. Apoi foile sunt ambalate și lumea largă este trimisă”, Mischa Golcveg descrie lucrarea delicată cu penseta, pe care o schimbă doar cu joystick-ul unui avion privat seara sau în weekend.