În anii 2018-2020, Departamentul de Arheologie al districtului Rotenburg, împreună cu Biroul de Stat pentru conservarea monumentelor din Saxonia Inferioară, au efectuat săpături la Moorense între Karlsh Centifen și Gnarrenburg. Au fost descoperite descoperiri din perioada neolitică până în secolele din jurul nașterii lui Hristos.

Descoperiri care nu sunt doar de o importanță deosebită pentru istoria regională, dar acum au provocat și o agitație la nivel internațional, inclusiv o cale din timpul în jurul anului 2.500 î.HR. și numeroasele roți din timpul nașterii lui Hristos. „Prelucrarea științifică a descoperirilor este o sarcină uriașă, în care putem folosi orice ajutor”, spune arheologul districtului Rotenburg, Stefan Hesse, care descrie situația actuală. „Prin urmare, am fost foarte mulțumiți de interesul colegilor noștri francezi”, a continuat Hesse. „După ce primele rezultate ale săpăturilor au fost prezentate la conferințe internaționale, acest lucru era probabil de așteptat”.
La jumătatea lunii martie, a avut loc prima întâlnire a echipei de proiect care lucrează deja la descoperiri, formată din Hesse (Arheologie districtuală), Marion Heum Oktkller și Andreas Bauerochse (Biroul de Stat din Saxonia Inferioară pentru conservarea monumentelor), precum și Hermann Behling (Universitatea din G. După un schimb general de informații, o vizită pe site a fost pe ordinea de zi. „Acum, colegii francezi vor verifica dacă pot sprijini proiectul în datarea științifică a pădurilor”, se arată într-un comunicat de presă.
Descoperirile săpăturilor sunt în prezent păstrate de arheologia raională și de Biroul de stat și urmează să fie prezentate ulterior ca muzeu. bb