Prin urmare, marți, 5 aprilie, între orele 18 și 20, va avea loc o conferință Zoom sub moderarea planificatorilor orașului de la biroul PlanZwei din Hanovra, care va însoți proiectul. Evenimentul de lansare pentru participarea publicului trebuie să aibă loc online din cauza pandemiei. Cu toate acestea, sunt planificate alte formate, inclusiv ateliere de idei, participarea tinerilor și discuții ulterioare cu orașul. Deoarece Districtul face parte din conceptul de dezvoltare cu care orașul dorește să promoveze dezvoltarea urbană. Există, de asemenea, o subvenție de trei ani de la Ministerul Mediului din Saxonia Inferioară.

„Vrem să creăm un cartier atractiv, colorat în interiorul orașului”, explică angajatul proiectului Elena Hels. Și unul pentru toată lumea, pentru persoanele cu și fără dizabilități, tineri și bătrâni. „În mintea mea, aceasta este încă o zonă separată”, regretă Hels. Toată lumea poate explora deja zona acum. „Este datoria noastră să aducem oamenii aici pentru a-l cunoaște.”Un infoparcour înființat în 2021 va sprijini acest lucru. Totul ar trebui să se deschidă și mai mult cu planurile din viitor. Viața, pentru care partenerii vor fi mai târziu necesari, timpul liber, cultura și munca vor fi legate între ele.
Apar multe întrebări: ce rămâne, ce poate dispărea? Ce se păstrează istoric, unde se creează ceva nou? De ce are nevoie orașul, cum va deveni districtul durabil? „Echilibrul este important”, spune Hels. „Există oferte din ce în ce mai descentralizate, astfel încât nucleul istoric se schimbă oricum.”Primele ateliere cu angajații uzinelor au condus la un proiect de declarație de misiune. Ei au „nevoi și dorințe ca toți ceilalți”, explică Hels. „Și țesătura de construcție de aici pur și simplu nu mai face dreptate în acest sens.“
Ce se va întâmpla în detaliu este încă deschis. „Suntem chiar la început.”Acest lucru face ca procesul de participare, cu care doriți să ajungeți la mulți oameni, să fie cu atât mai important acum. În acest fel, studiourile sau spațiile de coworking ar putea fi create în incintă. Este vorba și despre durabilitate, atât prin îmbunătățiri energetice, cât și, de exemplu, prin oferte de partajare a mașinilor. Ca unul dintre primii pași, vechea capelă este transformată într-o „casă a istoriei”.
Declarația de misiune ar trebui să fie gata până la sfârșitul verii și este baza concursului de arhitectură planificat, astfel încât planificarea concretă să poată fi apoi realizată. Va dura zece până la 15 ani până când totul este gata. Dar timpul poate fi folosit în mod sensibil. De exemplu, în timpul unei plimbări prin zona proiectată de Jobs Deventer, cu o pasarelă potrivită și pentru utilizatorii de scaune cu rotile, scaune de mobilier pentru o pauză, zone sălbatice prietenoase cu insectele și paturi ridicate. Și acest lucru este deschis tuturor – așa cum ar trebui să fie. acb