La Adunarea Generală Anuală a Deutsche Telekom, numeroși acționari își exprimă îngrijorarea cu privire la dubla povară asupra managerului. Dar, în cele din urmă, proprietarii aprobă Frank Appel în fruntea Consiliului de supraveghere.

Bonn-CEO-ul Deutsche Post, Frank Appel, va conduce, de asemenea, Consiliul de supraveghere al Deutsche Telekom în viitor.

Consiliul de supraveghere al celui mai mare grup German de telecomunicații l-a ales pe Appel în funcția de președinte al Consiliului de supraveghere joi seară, după Adunarea Generală Anuală, după cum a anunțat Telekom la Bonn. Anterior, acționarii Deutsche Telekom au deschis calea pentru ca CEO-ul Post să conducă și Consiliul de supraveghere într-o uniune personală.

Este adevărat, o serie întreagă de acționari și-au exprimat îngrijorarea cu privire la dubla povară asupra managerului. Cu toate acestea, la adunarea acționarilor Deutsche Telekom de la Bonn, Appel a primit în cele din urmă majoritatea necesară pentru a se alătura consiliului de supraveghere. În total, aproape 84 la sută din capitalul social prezent a votat pentru manager. Appel îi succede lui Ulrich Lehner, care părăsește Consiliul de supraveghere al Deutsche Telekom după 14 ani.

Apelul dorește să îndeplinească funcția dublă
Appel, în vârstă de 60 de ani, dorește să îndeplinească o funcție dublă pentru un an bun și să rămână în președintele Swiss Post și, în același timp, în vârful Consiliului de supraveghere al Deutsche Telekom. Acest lucru nu a fost bine primit de un număr de reprezentanți ai acționarilor. Aceștia au avertizat împotriva unei supraîncărcări de timp a Appel și au subliniat că un set de reguli pentru o bună guvernanță corporativă descurajează o astfel de dublă funcție.

Ingo Speich de la compania fondului Deka Investment, de exemplu, a subliniat: „chiar și pentru cel mai bun manager, aceste două mandate sunt prea multe.”Și Henrik Pontzen de la compania fondului Union Investment a mai spus că Appel nu poate fi șeful postului și controlorul șef al Telekom în același timp. „Chiar dacă este doar temporar: două posturi de top sunt prea multe.”Deutsche Schutzvereinigung F ectr wertpapierbesitz (DSW) a fost, de asemenea, critic.

Appel însuși și-a apărat candidatura la Adunarea Generală. El a anunțat că va renunța în curând la o parte din atribuțiile sale la Swiss Post pentru a avea suficient timp pentru mandatul său de Consiliu de supraveghere la Deutsche Telekom. În plus, el s – a ocupat deja de sarcini duble similare de mai multe ori în trecut-de exemplu, când era atât șeful Oficiului Poștal, cât și președintele Consiliului de supraveghere al Postbank în timpul crizei financiare.

Lehner apără recursul de apel
Președintele demisionar al Consiliului de supraveghere al Deutsche Telekom, Lehner, a apărat și numirea lui Appel. Șeful Oficiului Poștal era „o ocupație extraordinar de calificată” pentru post. „Candidații disponibili de acest calibru sunt rare.”Codul German de guvernanță corporativă privind guvernanța corporativă permite, de asemenea, o astfel de soluție în cazuri excepționale. Decizia pentru Appel a fost rezonabilă și corectă.

Un rol destul de subordonat a fost jucat la adunarea acționarilor războiului din Ucraina. Deutsche Telekom este doar ușor afectată de acest lucru – nici măcar de sancțiunile Rusiei, a subliniat CEO-ul Tim H. Grupul nu avea propria afacere în Rusia. Cu toate acestea, Deutsche Telekom a angajat recent aproximativ 2.000 de dezvoltatori de software acolo. Între timp, Grupul le-a oferit să continue să lucreze pentru grup în afara Rusiei. „Puteți lucra pentru noi din alte țări. Și o mare parte din angajați au acceptat deja această ofertă și au părăsit țara”, a spus h Inktttges. dpa