„Da, furtuna „Ylenia” ne provoacă deja un pic, dar pregătirea este totul și a funcționat perfect”, spune purtătorul de cuvânt al pompierilor Kurz, care împreună cu alți patru tovarăși au înființat șeful de raportare pentru zona orașului din Primărie. „Cerințele corona sunt încă foarte stricte cu noi, așa că am separat șeful de raportare și disponibilitatea spațial”, informează Kurz, pe care toată lumea îl numește doar „Shorty”.

„Datorită prognozelor meteo relativ precise, brigăzile de pompieri pot planifica mult mai bine astăzi decât în trecut”, spune șeful pompierilor orașului Kai-Olaf h Oustring, care trimite două echipe de urgență de opt persoane la stația de pompieri pentru a fi gata miercuri seara în jurul orei 22. Ajutoarele de la Ottingen și Wittorf stau în clădirea de pe Burgstraquste până la 1 A.M. și așteaptă. Dar nu se întâmplă nimic. „Ylenia” a cruțat Vissel și satele – încă.
Asta se schimbă Exact la 4: 47 A.M. în centrul de control din Zeven, firele apelanților care au apelat 112 strălucesc pentru că vor să raporteze daunele provocate de furtună oriunde în district. Pentru ca liniile să nu fie blocate și un pacient cu atac de cord să nu poată efectua apelul care îl salvează, apelurile meteorologice severe sunt redirecționate imediat către o mașină de control de urgență din fața ușii din Centrul de control. El informează imediat șefii de raportare din orașele și municipalitățile din zona raională despre situație.
„Și apoi intrăm în joc”, subliniază pe scurt „Shorty” și, datorită mijloacelor moderne de comunicare, el este aproape viu atunci când membrii Weir Kettenburger curăță copacul raportat de pe o stradă, deja al patrulea chiar înainte de șapte dimineața. „Din fericire, există doar drumuri secundare, drumurile principale nu au fost afectate până acum.“
În același timp, Siegrid Dunecke așteaptă la telefon pentru apeluri. Deoarece secretarul școlii elementare Chestnut este gata să informeze părinții că școala rămâne închisă. Această decizie este o problemă a districtului, iar administratorul districtului Rotenburg, Marco Prietz, a anunțat miercuri seara târziu că lecțiile vor fi anulate.
Dar Dunecke trebuie doar să ridice telefonul de câteva ori”, probabil că majoritatea părinților s-au hotărât deja pe Internet și au aflat despre întrerupere prin pagina de pornire a ziarului Districtual sau pe pagina districtului.”Cu toate acestea, cinci elevi de școală primară joacă fotbal pe terenul de joacă sub supravegherea profesorului Kerstin Wicht. Între timp, colegii ei lucrează la ceea ce rămâne în viața de zi cu zi. Îngrijirea de urgență este destinată copiilor ai căror părinți nu știu rapid unde să-și plaseze descendenții în astfel de cazuri. „Pentru că nu în fiecare profesie poți să-ți iei spontan o zi liberă”, spune Dunecke.
Între timp, pe Burgstraquste, pompierii din Wittorf și Ottingen se simt confortabil cu chifle și cafea și citesc ziarul pe larg. „Acum am trecut cu adevărat prin fiecare scrisoare”, spune șeful de pompieri local al lui Wittorf, Manfred Bugs, râzând. Dar deja trebuie să scoată ziarul din mână, pentru că din nou există un copac pe un drum care trebuie curățat rapid. Paznicii de pompieri din Ottingen, care așteaptă misiuni într-o cameră separată din cauza Corona, sar și ei în sus și se îndreaptă spre Elmhorstberg cu ferăstraiele cu lanț complet alimentate în mâini. „Regulamentul cu pregătirea și șefii de raportare s-a dovedit în condiții meteorologice severe”, spune șeful pompierilor h Otrivring. „În acest fel, sarcinile pot fi efectuate într-o manieră super coordonată, eficientă și, mai ales, rapidă.“
În timp ce pompierii lucrează scurt la mesteacanul mare de pe cel mai înalt munte din Visselh, datorită ferăstrăului cu lanț, oamenii din curtea clădirii municipale, care se află și ei în picioare de la ora cinci, preferă un mod diferit de a elibera o proprietate privată din cariera Majors de un copac căzut: pun o frânghie de oțel lungă de 30 de metri în jurul molidului și întind tractorul mare în fața acestuia. Molidul se îndreaptă mai întâi, apoi cade prăbușindu-se la pământ de cealaltă parte a proprietății. „Aproape nimic nu s-a rupt cu oamenii”, este mulțumit Rainer Franz.
Între timp, Bugs și Co. sunt de compensare departe ziare, role și cești de cafea în stația de foc Visselh o mie de ani. „Pentru că pregătirea furtunii a fost anulată”, semnalează șeful pompierilor orașului la ora 10.30. De asemenea, în sala Consiliului, laptopurile și radiourile sunt împachetate din nou și ultima înghițitură de Cola este beată. Până la următoarea furtună.