Schimbarea managementului personalului vine destul de neașteptat. După aproape trei ani, fostul șef de handbal Bernd Meyer aproape că ceruse un înlocuitor. „Vrea să-și reducă efortul, așa că am fost întrebat dacă nu pot intra”, relatează Polworth. Așa că vinerea trecută s-a așezat cu Meyer în Harmonie, clubul de handbal al Clubului, pentru predare.

Noul om puternic se poate baza pe forțele dovedite. „Toată lumea rămâne cu mine și va continua să mă sprijine – inclusiv Bernd. Acest lucru este important pentru mine, pentru că știe foarte bine multe lucruri.”Udo Brandt, fostul analist video și antrenor asistent al masculului c-youth, va juca un rol mai mare în viitor. „O lovitură de noroc”, spune Polworth despre cunoscătorul scenei handbalului.
Polworth însuși este, de asemenea, de subiect. Economistul industrial, care lucrează în domeniul marketingului pentru o companie mare din Hanovra, lucrează la țeavă de ani de zile – până la a doua ligă a femeilor. În plus, nativul Hanoverian a fost șeful arbitrului Asociației de handbal din Saxonia Inferioară (HVN) timp de șapte ani – responsabil pentru aproximativ 5.500 de persoane imparțiale. el a demisionat din funcția sa în 2010, după diferențe. Câțiva ani mai târziu – Polworth și – a mutat centrul de viață la Rotenburg între timp, handbaliștii tocmai se ridicaseră la Verbandsliga-șeful de handbal de atunci Friedrich Behrens l-a convins să preia funcția de deputat. „Am descoperit că eram pe aceeași lungime de undă”, spune Polworth.
Polworth s – a întors de mult să lucreze pentru HVN-acum ca observator de arbitri. Și funcționarul s – a întors și la Rotenburg Sport în septembrie-ca membru al Consiliului de administrație al grupului de lucru al Cluburilor Sportive Rotenburg (ARS). În noua sa funcție la TuS Rotenburg, vrea să „asculte mult în primele 100 de zile și să scrie mult”. Dar Polworth însuși are și o rețea bună și câteva idei. „Tinerii au o prioritate foarte clară, vrem să le oferim o perspectivă și să le spunem: puteți juca primii domni aici la Rotenburg. Și Polworth, care acordă o mare importanță „managementului financiar serios”, merge cu un pas mai departe și privește spre viitor: „cum va arăta handbalul la Rotenburg în 2027?”, se întreabă și spune: „poate fi și un obiectiv să joci Bundesliga cu A-Youth în 2024 sau 2025. Alții au reușit să facă același lucru”, crede el, de exemplu, despre HSG Verden-Aller sau TV Oyten din districtul vecin.
Polworth ar dori să instaleze un consiliu consultativ sau un fel de „Think tank” – mai puțin cu insideri de handbal, dar „din diferite domenii pentru a obține perspective diferite și uneori pentru a îndrăzni ceva nou”. Educația este, de asemenea, o prioritate ridicată pentru el – deci este potrivit ca doi jucători bărbați și antrenori de tineret, Chris Ole Brandt și Tim Kesselring, își fac în prezent licența B.
Cu toate acestea, Polworth va avea nevoie de un nou al doilea președinte, după ce Lina seiboth plecase deja cu ceva timp în urmă. Și are o idee clară: „dacă voi fi ales la ședința departamentală, voi face tot ce pot pentru a mă asigura că Ina Hanck devine adjunctul meu – ne completăm minunat, ea este candidatul meu preferat.“
Vor fi suficiente subiecte pentru a lucra în viitor. Aceasta include și probleme recurente. Cum ar fi discuția obositoare despre utilizarea neautorizată a „coacerii” în Sala Pestalozzi. Jucătorii de handbal au început deja mai multe încercări la district pentru a putea folosi agenți adezivi precum competiția din Oberliga. „Acest lucru nu trebuie să se termine”, Polworth nu se ferește de alte încercări. O sală pentru jucătorii de handbal „este întotdeauna o problemă”, recunoaște el și spune: „Sala Bodo-R Oktokke ar fi trebuit construită cu standuri rezonabile la acea vreme.”I-ar fi plăcut un loc pentru 500 de spectatori.
Devine rapid clar: „parcul auto ideas” al lui Polworth este deja destul de plin. Nu totul va fi posibil de realizat, dar vrea să împingă foarte mult. El face clar: „nu vreau să fiu un funcționar care conduce un departament timp de zece sau 15 ani. Apoi intri într-un tunel și nu te mai uiți la stânga și la dreapta.